2. joulukuuta 2017

PLANS OF DECEMBER

Joulukuu. Vuoden tunnelmallisin kuukausi ja samalla vuoden viimeinen kuukausi. Niin ne yksitoista kuukautta suhahti ohi ja nyt on aika nauttia vuoden ihanimmasta ajasta. Joulukuu on kuitenkin omalla tavallansa hektistä aikaa (mikä ei muuten yhtään haittaa), joten tässä olisi ainakin muutama mun plääni joulukuulle.

Tiedossa on parikin reissua loppuvuodelle: yksi lyhyt reissu ihan lähelle ja toinen vähän pidempi ja vähän kauempana. Euroopassa kuitenkin pysytään - mikään ei nimittäin voita eurooppalaisia kaupunkeja joulunaikaan. 


.
No se autokoulu! Synttärit lähestyy loppukuusta ja mä todella haluan kortin mahdollisimman aikaisin ensi vuonna. Seuraavina viikkoina on siis runsaasti ajotunteja tiedossa! Teoriakokeen kävin tekemässä eilen, joten yksi asia vähemmän enää hoidettavissa.

Viettää vielä ainakin yhdet pikkujoulut. Yhdet pikkujoulut oli ja meni, mutta toiset pienellä porukalla olisi tosi jees! Pipareita, glögiä ja hienot joulupannat, joita kaupat ovat nyt pullollaan. Oikeasti ne ovat vaan niin hienoja, että tarvitsen hyvän syyn ostaa sellaisen.

Pipareista puheen ollen - piparkakkujen leipominen ja piparkakkutalon koristeleminen. Eilen tehty taikina odottaa jääkaapissa sitä itse leipomista. Ehkä huomenna olisi aikaa sellaiseen? Koottiin tänään meidän piparkakkutalo, mutta se hauskin osuus on vielä edessä, koristelu nimittäin!


.
Fysiikan kirjojen esille kaivaminen ja ensimmäisten kurssien läpikäyminen on nyt vääjäämättä edessä. En ole vielä aloittanut kertausta, mutta taisin jo aikaisemmin syksyllä luvata itselleni, että joulukuun ensimmäisellä viikolla alkaa ylppäreihin lukeminen. Se tarkoittaa sitten ensi maanantaita...

Joulukynttilöiden esille kaivaminen, uusien paristojen laittaminen jouluvaloihin ja jouluisten pussilakanoiden vaihtaminen. Mun ehdoton suosikkikynttilä on Yankee Candlen Tarte Tatin, joka on vaan niin ihanan jouluisen tuoksuinen - suosittelen!

Loppuvuodesta pääsen vihdoin ja viimein juhlistamaan mun synttäreitä, joita on nyt ainakin viimeiset yksitoista kuukautta odotettu kuin kuuta nousevaa. Ei se kahdeksantoista nyt ehkä niin maaginen ikä ole, mutta tuleehan siinä muutama kiva etuus, jotka ovat ihan kivoja. Etenkin kun on oman ikäluokkansa viimeisiä alaikäisiä...


.
Käydä baletissa. Edellisestä kerrasta on noin puolisentoista vuotta, kun meidän Pietarin visiitillä käytiin katsomassa paikallista balettia. Sitä edeltävästä kerrasta on varmaan ikuisuus, joten nyt on hauska päästä pitkästä aikaa balettiin! Pähkinänsärkijä, Prinsessa Ruusunen, Joutsenlampi ja vastaavat ovat vaan sellaisia kivoja klassikoita. Ooppera ei kuitenkaan vielä ihan iske muhun.

Viettää ihanaa joulua perheen kanssa. Viime joulu meni palmujen alla Floridassa, mutta musta on tosi ihanaa viettää joulua Suomessa. Suomen joulussa on vaan niin eri fiilis Amerikan vastaavaan verrattuna. Täällä joulu tuntuu ihan oikeasti joululta!

Ihanaa joulukuun alkua!

2 kommenttia:

Asialliset kommentit ovat tervetulleita! ♥