5. joulukuuta 2017

MUISTILISTA WANHOIHIN

Alle kolme kuukautta seuraaviin vanhojen tansseihin ja reilu yhdeksän kuukautta mun vanhojen tansseista! Itse omien tanssien kynnyksellä googlettelin paljon hyviä vinkkejä tansseihin ja varsinkin muiden blogeista tuntui löytyvän kaikkein parhaimmat vinkit. Tässä olisi mun vinkit vanhojen tansseihin, joista ainakin yhden opin kantapään kautta... 

SYKSYLLÄ ENNEN TANSSEJA

- Varaa kampaaja ja meikkaus, jos sellaisen haluat. Luonnollisesti vähän paikasta riippuen ajat voivat mennä yllättävän nopeasti - etenkin jos haluat jollekin tietylle henkilölle. Kannattaa siis olla ajoissa liikkeellä! Itse varasin kampaajan koulujen alettua elokuussa ja silloin tuntui moni muukin varaavan. Meikkauksen varasin itseasiassa vasta tammikuun alussa, jolloin sain onneksi vielä ajan, mutta silloin oli kyllä jo tiukat aikataulut heillä! 

- Hommaa tanssipari, sillä on paljon ihanampaa olla stressaamatta siitä! Jos ei samasta ikäluokasta löydy ketään, niin älä aristele pyytää vuotta nuorempaa. Myös toisessa koulussa opiskeleva henkilö voi tulla tanssimaan, kunhan teidän koulussa se on ok! 

- Osta, vuokraa tai lainaa mekko ja tanssikengät. Itse ostin mekon vasta joululomalla, joka oli ihan hyvä päätös! Kuitenkin parempi olla ajoissa, jotta ei tarvitse stressata hyvän mekon löytymisestä. Tanssikengät kannattaa hommata jo ennen kurssin alkamista, jotta ehdit tottua kenkiisi! Mulla tosin oli tanssikengät tasan yksissä treeneissä, joten kyllä ne sitten kolmansissa tansseissa vähän jo hiersi.


.
HETI ALKUVUODESTA

- Lyhennä mekko oikean mittaiseksi. Ja muista lyhentää kengät jalassa! Mun mekko oli hieman liian pitkä, joka ei onneksi vaikuttanut normaaliin kävelemiseen, mutta vähänkin vauhdikkaammissa liikkeissä se kyllä jäi jalkojeni alle.

- Treenaa tansseja ahkerasti, etenkin jos et ole mikään luonnonlahjakkuus. Älä skippaa yksiäkään treenejä, sillä ainakin itse jäin heti jälkeen, kun joltain tunnilta olin pois.

- Mieti asusi jatkoja varten ajoissa, sillä et halua alkaa pari päivää enne jatkoja miettimään, että mites sinne nyt päälle laittaisi. Itse syyllistyin siis tähän... Asu jatkoille ei tarvitse olla mitenkään erikoinen, joku kiva mekko riittää loistavasti. 

- Katso sopiiko yksikään takki vanhojen mekon kanssa. Jos ei, mieti voisitko lainata hienompaa takkia esimerkiksi äidiltäsi vai ostaisiko kenties itsellesi uuden takin. Pohdi myös sitä vaihtoehtoa, että selviät ilman takkia.

- Jos haluat tekorusketuksen, hoida se nyt. Etenkin jos tekorusketus on sinulle ennestään tuntematon, on hyvä testata toimiiko rusketus miten iholla - kukaan ei halua olla oranssi tansseissa! On myös parempi, että väri tulee hiljalleen, kuin että muutut yhdessä yössä valkoisesta ruskeaksi. 

- Hoida asuste- ja meikkipuoli kuntoon. Mikä käsikoru ja minkä sävyistä huulipunaa? 
VIIKKO ENNEN TANSSEJA

- Jos olet ottamassa ripsienpidennyksiä, älä jätä niitä viime tinkaan. Allerginen reaktio ei ole kiva!

- Käy koekampauksessa. Koekampaus oli ainakin mulle välttämättömyys, koska sitten pystyi luottavaisin mielin mennä vanhojen päivänä kampaajalle! Koekampauksessa näki, että miltä kampaus tulisi suurinpiirtein näyttämään - tosin oikeasta kampauksesta tuli tosin paljon hienompi!

- Tsekkaa että ylipäätään kaikki on kunnossa ja hankittu, jotta et tajua tärkeää puutetta vasta viimeisenä iltana. Mekon pitäisi olla lyhennetty ja muokattu sopivaksi, hiusjutut kunnossa, meikit hallussa, tanssikengät tallessa ja niin edelleen!

EDELLISENÄ ILTANA

- Pakkaa mukaan kaikki tavarat mitä tarvitset. Mulla oli mukana hiuslakkaa (en tarvinnut), vesipullo, vähän evästä ja laastareita. Vaikka monesti kehotetaan ottamaan käytännössä koko omaisuus mukaan, niin ainakin mun mielestä päivästä selviää oikeasti ihan pienellä tavaramäärällä. Ainoa must have on laastarit, jos on pienikin mahdollisuus, että kengät hiertävät!

- Mene ajoissa nukkumaan, jotta jaksat. Meillä oli ensimmäiset tanssit torstai-iltana, jonka jälkeen menimme vielä illalliselle. Seuraavana yönä tuli nukuttua ehkä viisi tuntia, ennen kuin tanssit taas jatkuivat. On myös tärkeää herätä ajoissa, jotta et myöhästy tärkeästä päivästä!

- Rasvaa iho, lakkaa kynnet ja tee kaikki muut vastaavat toimenpiteet, jotta näytät kivalta seuraavana päivänä!

TANSSIPÄIVÄNÄ

- Nauti ja ota rennosti! On ihan okei, jos askeleet unohtuvat, eikä jokainen tanssi ole ihan kokonaan halussa. Kunhan sulla on vaan kivaa, ei tämä niin vakava tilaisuus kuitenkaan ole!

- Hymyile. Muista myös näyttää, että sulla on kivaa. Sitä paitsi on kivempaa jälkeenpäin, kun ei ihan joka kuvassa ole myrtsi naama! |

Tsekkaa myös aikaisemmat wanhoja käsittelevät postaukset!

2 kommenttia:

  1. Täällä myös yksi hieman liian pitkän mekon kanssa tanssinut ja siihen melkein kompastunut :'D Hyviä vinkkejä, itsekin wanhat jo tanssineena voin yhtyä näihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei :-D Mä vielä lyhensin sen ompelijalla että olisi just oikean pituinen, mutta silti se sitten olikin pari senttiä liian pitkä! Jes kiva kuulla!

      Poista

Asialliset kommentit ovat tervetulleita! ♥